Фото: armyinform.com

Новий пакет санкцій проти РФ: що хоче заборонити Європейський Союз

Через Російську Федерацію можуть заборонити транзит низки товарів. З відповідною ініціативою виступає Європейський Союз у рамках нового пакета санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg.

Джерело зазначає, що заборона на транзит поширюватиметься на численні технології та інші товари, у тому числі кілька типів транспортних засобів. Згідно з наявною інформацією, не всім їм буде заборонено проїзд через РФ на шляху до третіх країн.

"РФ вдалося обійти обмеження на кілька підсанкційних технологій. Торгові дані свідчать про те, що передові чіпи та інтегральні схеми, зроблені в ЄС та інших союзних країнах, поставляються до Росії через треті країни, включаючи Туреччину, Об'єднані Арабські Емірати та Казахстан", — йдеться у матеріалі.

Польща, Естонія та Литва наполягали на тому, щоб ЄС запровадив заборону на транзит через Росію товарів та технологій, які можуть бути використані російською військовою, авіаційною та космічною промисловістю, а також товарів, які можуть сприяти зміцненню промислового потенціалу РФ.

Видання наголошує, що новий пакет санкцій може стосуватись танкерів та суден, які не включають навігаційні системи, що дозволяють відстежувати їх переміщення. Європейський Союз зробить акцент на закритті лазівок чинних обмежень, зокрема, компаніями з третіх країн.

Нагадаємо, 22 квітня, президент України Володимир Зеленський своїми указами увів у дію новий пакет санкцій. Обмеження торкнуться 40 фізичних та 382 юридичних осіб, які мають стосунок до війни з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2023 20:29