Скріншот з відео

Обмін в'язнями між Росією та Заходом: з'явилось відео з турецького аеропорту

У четвер, 1 серпня, в турецькій Анкарі відбувся обмін ув'язненими між Російською Федерацією та США з Німеччиною. В обміні взяли участь понад 20 ув'язнених з двох сторін.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вечері четверга у мережі з'явились кадри обміну ув'язненими в аеропорту Анкари. На відео видно, як в автобуси сідають в'язні, які були звільнені з російських та білоруських в'язниць та СІЗО.

Згодом були оприлюднені кадри посадки звільнених ув'язнених в літак перед вильотом до турецької столиці.

Що відомо про обмін ув'язненими 1 серпня

Загалом у четвер, 1 серпня, обміняли 26 осіб, які перебували у в'язницях семи різних країн: США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі. У рамках операції 10 заручників, у тому числі двоє дітей, були передані до Росії, 13 — до Німеччини та троє заручників до США.

Серед людей, яких обміняли:

  • кореспондент Wall Street Journal Еван Гершковіч;
  • морський піхотинець США Пол Уілан;
  • громадянин Німеччини — найманець Ріко Крігер;
  • російський дисидент Ілля Яшин;
  • офіцер ФСБ Вадим Красиков.

Цією операцією обміну між сімома різними країнами в Анкарі керував Массачусетський технологічний інститут (MİT) з самого початку переговорного процесу до останнього моменту, коли обміни були здійснені.

Через велику кількість заручників, які підлягали обміну, всі люди були виведені з літаків під наглядом співробітників MİT і переведені в безпечні зони. В аеропорту представники всіх сторін підписали договір про обмін та задокументували стан здоров'я кожного учасника. 

Нагадаємо, 1 серпня турецькі ЗМІ писали про обмін 26 ув’язнених, які утримувалися у в'язницях семи різних країн — США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі. 

Раніше на офіційному сайті Білого дому підтвердили, що троє американських громадян і один власник грін-карти, які були несправедливо ув’язнені в Росії, повертаються до Сполучених Штатів Америки. Це відбулося в межах домовленості про обмін ув’язнених між Москвою та Заходом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 21:59