Джо Байден. Джерело: Facebook

США офіційно підтвердили обмін ув'язнених із Росією

Троє американських громадян і один власник грін-карти, які були несправедливо ув’язнені в Росії, повертаються до Сполучених Штатів Америки. Це відбулося в межах домовленості про обмін ув’язнених між Москвою та Заходом.

Про це йдеться на офіційному сайті Білого дому.

Так, у четвер, 1 серпня, нарешті повертаються додому Пол Вілан, Еван Гершковіч, Алсу Курмашева і Володимир Кара-Мурза. Загалом США домовилися про звільнення 16 осіб з Росії, серед них — п’ятеро громадян Німеччини та семеро росіян. Усі вони були політичними в’язнями. Деякі з цих жінок і чоловіків роками несправедливо утримуються. Усі вони "пережили неймовірні страждання та невизначеність, але сьогодні їхня агонія закінчилася".

"Я вдячний нашим союзникам, які підтримували нас під час важких і складних переговорів для досягнення цього результату, включаючи Німеччину, Польщу, Словенію, Норвегію та Туреччину. Це яскравий приклад того, чому життєво важливо мати друзів у цьому світі, яким можна довіряти та на яких можна покластися. Наші союзи роблять американців безпечнішими. І дозвольте мені сказати чітко: я не припиню працювати, доки кожен американець, незаконно затриманий або утримуваний у заручниках у всьому світі, не возз’єднається зі своєю родиною", — зазначив президент США Джо Байден.

Нагадаємо, 1 серпня турецькі ЗМІ писали про обмін 26 ув’язнених, які утримувалися у в'язницях семи різних країн — США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 19:28