Суд Евана Гершковича. Джерело: росЗМІ

Росія погодилася звільнити американського журналіста Гершковича в межах великого обміну в’язнями

У четвер, 1 серпня, журналіст американського видання The Wall Street Journal Еван Гершкович може повернутися до США. Звільнення запланували в межах великого обміну ув’язненими між Росією та декількома країнами Заходу.

Про це повідомив телеканал Fox News. Ведучий у прямому ефірі сказав, що така інформація надійшла від The Wall Street Journal, і зараз журналісти Fox News працюють над тим, аби отримати більше інформації.

Медіа в останні дні помітили ознаки підготовки потенційного великого обміну в’язнями між декількома західними країнами та Росією, а також Білоруссю. Зокрема, йшлося про те, що до такого потенційного обміну залучені США, Німеччина, Словенія та Велика Британія.

Зокрема, ув’язнені в Росії Пол Вілан, колишній морський піхотинець США, і Володимир Кара-Мурза, російський дисидент, зникли з поля зору в середу, повідомили їхні адвокати.

Що відомо про "справу" Гершковича

Гершковича затримали співробітники ФСБ у березні минулого року за особистим наказом із Кремля. За версією слідства, він мав завдання від ЦРУ збирати секретну інформацію щодо діяльності оборонного підприємства з "необоронною" назвою "Уралвагонзавод".

Раніше президент США Джо Байден казав, що Білий дім налаштований на обмін Гершковича. Аналогічні сигнали давали й у Кремлі. Проте офіційно у Російській Федерації заявили, що питання обміну можуть розглянути лише після винесення вироку журналісту.

Нагадаємо, 19 липня стало відомо, що обласний суд Єкатеринбурга Російської Федерації три дні у закритому режимі розглядав "справу" американського журналіста видання The Wall Street Journal Евана Гершковича. У "справі" про шпигунство "Феміда" присудила йому 16 років колонії суворого режиму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 09:33