Фото: ntv.com.tr

Росія і країни Заходу провели масштабний обмін ув'язненими, — ЗМІ

У столиці Туреччини Анкарі відбувся обмін ув’язнених між Росією, Білоруссю та країнами Заходу. Серед звільнених — декілька політв'язнів та американський журналіст.

Про це повідомляє TRT Haber.

Загалом обміняли 26 осіб, які перебували у в'язницях семи різних країн: США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі. У рамках операції 10 заручників, у тому числі двоє дітей, були передані до Росії, 13 — до Німеччини та троє заручників до США.

Серед людей, яких обміняли:

  • кореспондент Wall Street Journal Еван Гершковіч;
  • морський піхотинець США Пол Уілан;
  • громадянин Німеччини — найманець Ріко Крігер;
  • російський дисидент Ілля Яшин;
  • офіцер ФСБ Вадим Красиков.

Цією операцією обміну між семи різними країнами в Анкарі керував Массачусетський технологічний інститут (MİT) з самого початку переговорного процесу до останнього моменту, коли обміни були здійснені.

Через велику кількість заручників, які підлягали обміну, всі люди були виведені з літаків під наглядом співробітників MİT і переведені в безпечні зони. В аеропорту представники всіх сторін підписали договір про обмін та задокументували стан здоров'я кожного учасника. 

Нагадаємо, 19 липня стало відомо, що обласний суд Єкатеринбурга Російської Федерації три дні у закритому режимі розглядав "справу" американського журналіста видання The Wall Street Journal Евана Гершковича. У "справі" про шпигунство "Феміда" присудила йому 16 років колонії суворого режиму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 18:22