Фото: національна поліція України

"Обносив" лікарні та навчальні заклади: у Києві завдяки соцмережам затримали серійного крадія (фото)

У Києві правоохоронці затримали 37-річного чоловіка, якого підозрюють у крадіжках комп'ютерної техніки зі столичного навчального закладу та двох лікарень. За цей злочин йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, завдяки оперативному реагуванню правоохоронці по "гарячих слідах" затримали зловмисника невдовзі після того, як той викрав з вишу на столичному Подолі два ноутбуки. Pагальна вартість комп'ютерної техніки складає понад 50 тисяч гривень. 

"Інформацію про підозрілого чоловіка, який нишпорить в одному з під’їздів багатоповерхівки у пошуках "наживи", правоохоронці отримали під час моніторингу столичних Telegram-каналів. На пошуки зловмисника були орієнтовані патрулі та співробітники кримінальної поліції, які невдовзі затримали фігуранта", — наголосили у поліції.

Чоловік здійснив крадіжку з закладу освіти. Він зламав замок і проник до кафедри, де викрав два ноутбуки. Слідчі вилучили комп’ютерну техніку та затримали 37-річного киянина у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також фігуранта обґрунтовано підозрюють у вчиненні двох аналогічних крадіжок ноутбуків з медичних закладів, які розташовані у Подільському та Оболонському районах Києва.  

За вказаним фактом слідчі повідомили затриманому про підозру у крадіжці (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України). На час проведення слідчих дій чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали 36-річного чоловіка, якого підозрюють у здійсненні серії крадіжок з торгівельних центрів та супермаркетів, де, окрім грошей, зловмисник крав коштовності та товар. Оперативники затримали підозрюваного під час спроби вкрасти майже два мільйони гривень з банкомата у супермаркеті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.10.2024 03:30