Фото: i.pinimg.com

Обрив канатної дороги у Києві: з 2020 року на ній не проводили перевірок

На канатній дорозі поблизу Пішохідного мосту в Києві, внаслідок обриву якої наприкінці липня загинув хлопець, з 2020 року не проводились планових чи позапланових перевірок. Відповідні обов'язки покладені на Державну службу з питань праці.

Про це повідомляє "Економічна правда".

Згідно з інформацією видання, до 2015 року перевіркою атракціонів займалася Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки. Проте того ж року ця установа була ліквідована, а замість неї створили Держслужбу з питань праці. 

Дозвіл на експлуатацію канатної дороги Держпраці видає після того, як отримає у своє розпорядження заявку та висновок технічного огляду, який здійснюють експертні організації.

У служби є право проводити планові та позапланові перевірки атракціонів. Проте у 2020 році на такі ревізії були накладені мораторії у зв’язку з пандемією коронавірусу, а згодом — через початок війни. Тому впродовж останніх чотирьох років канатну дорогу до Труханового острова ніхто не перевіряв.

Навіть після загибелі хлопця на атракціоні, як зазначає видання, регулятор все ще не провів позапланову перевірку, а компанія-власник тролея — "Активна країна" — не надала жодної інформації про цей випадок.

Вже після смертельного випадку перевіркою документацій на атракціонах почала займатися Національна поліція.

Обрив троса атракціону через Дніпро: що відомо

У неділю, 21 липня, в Києві стався моторошний інцидент. Обірвався трос на тролей-атракціоні через річку Дніпро. За попередньою інформацією, це сталося під час спуску хлопця.

Згодом рятувальники витягнули трос без людини. Водолази продовжували пошукові роботи та намагалися знайти тіло в річці Дніпро. Наступного дня у Дніпрі знайшли тіло хлопця, який впав у річку внаслідок обриву канатної дороги. Таким чином пошукова операція припинена.

Нагадаємо, що до рятувально-пошукової операції залучали спеціальну техніку та катери з водолазами. У Київській міській державній адміністрації повідомляли, що через аварію на атракціоні ускладнений рух транспорту на Набережному шосе. Місто звернулося до правоохоронців щодо ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий 2021 року.

Як відомо, в серпні минулого року в селі Кваси Рахівського району обвалилася частина підвісного дерев'яного мосту. Внаслідок інциденту загинула жінка. Загалом з висоти 20 метрів у річку впали три жінки, мешканки Київської області, котрі перебували там на відпочинку.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.08.2024 13:27