Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Обрив канатної дороги в Києві: у прокуратурі розповіли, яке покарання загрожує винуватцям

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом смерті молодого хлопця через обрив канатної дороги на атракціоні в Києві. Винуватцям загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це заявила речниця прокуратури Києва Ірина Винокурова в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Зараз, за її словами, відкрито два кримінальні провадження: порушення правил безпеки під час проведення небезпечних робіт і службова недбалість.

"Максимальна санкція цих статей — до восьми років позбавлення волі. Слідство лише розпочалося, тобто про підозри ми поки що не кажемо", — зазначила Винокурова.

Речниця прокуратури пояснила, що про підозри в цій справі можна казати лише після вивчення всіх документів. Правоохоронці з'ясовують, чи відповідав стан атракціону всім технічним характеристикам тощо.

"Правоохоронці вилучили документи, і ми будемо вивчати, коли, хто та чи взагалі перевіряв ці атракціони, чи були вони справні. Відповідь на всі ці запитання має дати слідство. Ми вивчаємо документи, щоби зрозуміти, в якому стані перебував цей атракціон, хто надавав ці послуги", — підсумувала Ірина Винокурова.

Нагадаємо, що сьогодні у Дніпрі знайшли тіло хлопця, який учора впав у річку внаслідок обриву канатної дороги. Таким чином припинена пошукова операція, яку здійснювали працівники відділу поліції в річковому порту «Київ» і рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій упродовж близько семи годин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.07.2024 13:16