Фото: Twitter Резнікова

Обслуговування танків Leopard 2: які країни підписали важливий документ

Під час засідання "Рамштайну" Україною, Польщею та Німеччиною був підписаний важливий документ. Держави підписали Лист про наміри створити в Польщі Центр технічного обслуговування танків Leopard 2.

Таку заяву зробив міністр оборони України. 

Йдеться про танки, що були передані союзниками Києву. 

"Сформований спільними зусиллями "броньований кулак" стане на заваді агресії терористичного режиму щодо Європи та всього вільного світу. Українські воїни вміють захищати свою країну. Сучасні західні технології призведуть до поразки Москви. Чим швидше це станеться, тим швидше настане мир", — сказав Резніков.

Пріоритети України

Резніков нагадав українським союзникам про необхідність сучасних винищувачів. Адже пріоритет України — це швидке створення багаторівневої протиповітряної оборони. Він зазначив, що отримані системи ППО Patriot, IRIS-T, NASAMS, а також винищувачі МіГ-29 допоможуть Україні у захисті неба. Проте це не останні кроки у створенні надійної ППО.

На важливості посилення системи протиповітряної оборони України, постачанні боєприпасів та озброєння наголосив й головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Президент Володимир Зеленський 20 квітня в Києві повідомив, що Україна в період підготовки до контрнаступу очікує, що на зустрічі у форматі "Рамштайн" будуть розглядатися питання необхідної для ЗСУ зброї. Зокрема, він натякнув на далекобійне озброєння.

Нагадаємо, напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакета озброєння на 325 мільйонів доларів. Туди увійшли додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, ракети з оптичним наведенням (TOW), системи протитанкової зброї AT-4, протитанкові міни, високоточні авіаційні боєприпаси тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 17:24