Фото: ДСНС / ілюстративне

Обстріл Херсона: одна людина загинула, кількість поранених суттєво збільшилася

У вівторок, 2 липня, внаслідок масовано російського обстрілу міста Херсон загинула одна людина. Кількість постраждалих зросла до 10 (спершу повідомлялося про п'ятьох травмованих).

Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної прокуратури.

"Внаслідок чергових обстрілів Херсона є загибла та постраждалі — розпочато розслідування", — йдеться у повідомленні.

Відом, що 2 липня близько 11:30 рашисти здійснили черговий обстріл Херсона з реактивної артилерії. Внаслідок ворожої атаки загинула співробітниця державної установи.

У прокуратурі зазначили, що станом на 13:00 також відомо про 10 людей, які постраждали через ворожі обстріли обласного центру. До того ж пошкоджено житлові будинки, транспорт та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

"Прокурори спільно з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ", — підсумували в прес-службі.

Обстріл Херсона 2 липня

Обстріл Херсона 2 липня. Джерело: Харківська обласна прокуратура

Варто зазначити, що у ніч на 2 липня російські терористи також обстріляли центральну частину Херсона. Для атаки вороги використали реактивні системи залпового вогню та артилерію.

Нагадаємо, 26 червня російські окупанти обстріляли українських рятувальників у Херсоні. Ті в цей час ліквідовували наслідки попередньої атаки росіян. У результаті осколкові поранення отримали двоє рятувальників. В стані середньої важкості їх доставили у лікувальний заклад. Також зазнав пошкоджень пожежний автомобіль.

Ще 22 червня російські загарбники з артилерії обстріляли село Дудчани Бериславського району Херсонської області. Постраждали місцеві жителі.

Також 10 червня російські окупанти вгатили по Херсону. Унаслідок ворожої атаки постраждала 102-річна жінка, яка перебувала на своєму подвір’ї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 14:22