Фото з соцмережі Х

Обвал мосту в Балтіморі: Reuters повідомляє про зниклих безвісти

Шість робітників зникли безвісти та, ймовірно, загинули на мосту, який впав у гавані Балтімора рано вранці 26 березня після того, як величезний вантажний корабель, пошкоджений відключенням електроенергії, врізався в конструкцію, що призвело до закриття одного з найбільш завантажених портів на східному узбережжі США.

Про це повідомляє Reuters.

За словами представників Берегової охорони США та поліції штату Меріленд, оскільки команди дайверів зіткнулися з дедалі більш небезпечними умовами у темних, усипаних уламками водах, активні пошуково-рятувальні операції було припинено приблизно через 18 годин після аварії.

Контрадмірал берегової охорони Шеннон Гілріт заявив, що немає жодної надії знайти зниклих безвісти робітників живими через холодну воду і тривалість часу, що минув з аварії. Полковник поліції штату Роланд Батлер заявив, що влада сподівається повернути дайверів на воду після сходу сонця в середу, щоб повернути останки робітників.

Аварія в Балтіморі: як все сталося

У вівторок, 26 березня, контейнеровоз під прапором Сінгапуру під назвою Dali, що прямував з гавані Балтімора до Шрі-Ланки, врізався в опорний пілон моста Френсіса Скотта Кі через гирло річки Патапско приблизно о 01:30 (05:30 за Гринвічем).

Естакадна ділянка прольоту завдовжки 1,6 милі (2,57 кілометра) майже відразу ж звалилася в крижану воду, відправивши в річку транспортні засоби та людей. Рятувальники витягли двох тих, хто вижив, один з яких був госпіталізований. Вони та шестеро зниклих безвісти входили до складу робочої бригади, яка ремонтувала вибоїни на дорожньому покритті моста, повідомили раніше офіційні особи.

Губернатор штату Меріленд Вес Мур оголосив надзвичайний стан, щоб швидко розгорнути федеральні ресурси для боротьби з надзвичайною ситуацією. Згідно з даними адміністрації порту Меріленда, Балтімор є найбільш завантаженим портом США для перевезень автомобілів, обробивши понад 750 000 транспортних засобів у 2022 році.

Катастрофа, яка сталася у Балтіморі може стати найгіршим обвалом мосту в США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі впав у річку Міссісіпі, тоді загинуло 13 людей.

Нагадаємо, раніше нафтовий танкер з "тіньового флоту" Росії зазнав аварії поблизу берегів Данії. Аварія за участі 15-річного танкера Andromeda Star сталася ще 2 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2024 08:53