Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Одяг, взуття та смартфони на 2,5 млрд грн: "ПриватБанк" підрахував витрати українців на "Чорну п’ятницю"

В традиційний день розпродажів — "Чорну п’ятницю", яка цього року проходила 24 листопада, українці здійснили майже вісім мільйонів покупок на суму 2,5 мільярда гривень через мережу терміналів найбільшої фінустанови країни — "ПриватБанк".

Про це повідомляє прес-служба банку.

Українці у день мега-розпродажів було здійснено на 22% більше покупок, ніж у звичайні дні. А загалом минулого тижня, який проходив під грифом "шалених знижок", через cashless мережу "ПриватБанку" українці зробили 49 мільйонів покупок на 15,3 мільярда гривень.

Найбільш популярними товарами, які купували впродовж тижня, були одяг та взуття, а також смартфони та комп'ютери. На ці них припадає 1,6 мільйона покупок на 282 мільйони гривень і 560 тисяч покупок на 281 мільйона гривень відповідно.

Загалом, збільшилась кількість покупок на виплат від "ПриватБанку" в онлайн-магазинах — 36,7 тисячі проти 34,7 тисячі в традиційних офлайн магазинах.

Повідомляється, що за допомогою сервісу "ПриватБанку" "Оплати частинами" за тиждень розпродажів оформлено 71,5 тисяч покупок на суму понад 1 млрд гривень. Виявилось, що на виплат найчастіше купували смартфони, іншу електроніку та побутову техніку. За підрахунками, середня вартість покупки на виплат становила 14 тисяч гривень.

Що таке "Чорна п’ятниця"

"Чорна п’ятниця" — це день великих знижок та розпродажів, який проводиться в останню п'ятницю листопада, цього року вона припала на 24 число. Є традиційним американським заходом, який набув поширення у багатьох країнах світу. "Чорній п’ятниці" передує святкування Дня подяки.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідав, як зміняться ціни на продукти, комунальні послуги та пальне, а також до чого варто готуватися українцям найближчими місяцями.
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 01.12.2023 02:14