Колаж TrueUa

"ПриватБанк" не повернуть Коломойському: суд підтвердив законність націоналізації

У понеділок, 27 листопада, Господарський суд міста Києва закрив справу щодо правомірності приватизації "ПриватБанку". Зокрема, підтвердив неможливість повернення фінансової установи олігарху Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27 листопада 2023 року закрито провадження у справі про визнання недійсними договорів купівлі-продажу "ПриватБанку", внаслідок яких держава набула у власність 100% акцій банку в грудні 2016 року, та зобов’язання повернути колишньому акціонеру у власність акції банку", — йдеться у повідомленні.

Таке рішення не тільки поставило крапку в цій справі, а й дає змогу вирішити понад 40 ініційованих іншими пов’язаними з "ПриватБанком" особами подібних спорів та унеможливить повернення акцій державного банку колишнім власникам.

Варто додати, що справа розглядалась з 2020 року за позовом колишнього акціонера "ПриватБанку" Геннадія Боголюбова. 

"Він намагався в судовому порядку повернути у власність акції банку та оскаржити договір купівлі-продажу акцій неплатоспроможного ПриватБанку, внаслідок якого держава набула у власність 100% акцій банку та витратила на його докапіталізацію понад 155 мільярдів гривень", — додали в регуляторі.

Нагадаємо, 1 листопада Центральний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу "ПриватБанку" про скасування судової заборони на повернення 245 автозаправних станцій. Майже на три роки банк обмежили в розпорядженні ними, їх поставили на баланс банку до його націоналізації 2016 року й одразу передали в лізинг, а потім у суборенду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.11.2023 14:28