Фото: focus.ua

У "ПриватБанку" запустили новий сервіс для боротьби з аферистами: як він працює

У "ПриватБанку" запустили новий сервіс для боротьби з аферистами. Відтепер клієнти можуть повідомити установу про шахрайство та отримати допомогу прямо у мобільному застосунку.

Про це повідомляє прес-служба "ПриватБанку".

"ПриватБанк" запустив новий сервіс, який допоможе клієнтам, що стикнулися зі  спробами шахрайства, терміново інформувати банк про такі випадки та миттєво отримати допомогу чи консультацію від банку прямо у мобільному "Приват24", — йдеться у повідомленні.

За словами, члена правління банку з питань роздрібного бізнесу Дмитра Мусієнка, новий сервіс спрямований на те, щоб допомогти клієнтам у стресовій ситуації та зменшити потенційні збитки від шахрайства шляхом швидкого впровадження блокувальних дій.

"Ми постійно вдосконалюємо наші сервіси, що допомагають протидіяти шахраям, відтепер клієнтам, що стикнулися з шахрайством не треба телефонувати до банку та  чекати з’єднання з оператором", — наголосив він. 

Зазначається, що терміновий сервіс інформування про шахрайство у "Приват24" включає всі необхідні заходи, щоб запобігти подальшим спробам шахрайства та мінімізувати ризики для клієнта, а в деяких випадках автоматично створити заявку на повернення коштів. Новий сервіс доступний в мобільному додатку в меню "Комунікації".

"Щоб отримати допомогу від банку, якщо шахраї списали кошти з картки, не отримали оплачений товар чи ненавмисно передали персональні дані шахраям, треба лише відповісти на прості питання у розділі "Повідомити про шахрайство", — пояснили в прес-службі.

Також "ПриватБанк" закликає клієнтів за допомогою нового сервісу передавати інформацію про шахрайські (фішингові) сайти та підозрілі телефонні номери зловмисників.

Нагадаємо, "ПриватБанк" розпочав виплати грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН громадянам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій і чиї пенсії не перевищують три тисячі гривень. Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між 3 000 гривень і пенсійною виплатою, але не може бути меншим, ніж 100 гривень. Переказ здійснюватиме "ПриватБанк" за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми ООН із зазначенням — призначення платежу "додаткова грошова допомога".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.11.2023 16:59