Фото: Поліція Львівської області

Оформляла фіктивні довідки: у кабінеті 73-річної львівської лікарки знайшли понад 2,2 млн грн

У Львові завідувачка одного з медичних відділень "торгувала" довідками про непридатність до військової служби за станом здоров’я. У її робочому кабінеті правоохоронці виявили понад два мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба управління СБУ України у Львівській області.

"СБУ ліквідувала чергову схему фальсифікації медичних документів за участі МСЕК", — йдеться у повідомленні.

За матеріалами справи, лікар-алерголог організувала незаконну діяльність і виписувала фіктивні довідки військовозобов'язаним чоловікам про непридатність до військової служби через проблеми зі здоров’ям. Свої "послуги" вона оцінувала у три тисячі доларів з особи.

За ці кошти фігурантка гарантувала клієнту вплинути на посадовців обласної МСЕК для прийняття ними "потрібного" рішення — встановлення групи інвалідності. На підставі таких фейкових документів ухилянти мали змогу не тільки уникати призову до війська, а й безперешкодно виїхати за кордон.

"Оперативники СБУ задокументували протиправні дії фігурантки та викрили її "на гарячому" після чергового отримання хабаря", — зазначили в прес-службі.

Під час обшуків на робочому місці у неї виявлено:

  • понад два мільйони в гривневому еквіваленті;
  • чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру. Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності усіх учасників протиправної діяльності.

Нагадаємо, 24 жовтня співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного ТЦК та СП. Посадовця підозрюють у вимаганні незаконної вигоди у підприємця за відстрочку від призову на військову службу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.10.2024 19:58