Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

На Тернопільщині викрили начальника ТЦК, який вимагав у бізнесмена пальне за відстрочку від мобілізації

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовця підозрюють у вимаганні незаконної вигоди у підприємця за відстрочку від призову на військову службу.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, комерсант наразі вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, а тому має законне право отримати відстрочку від призову.

Втім, підозрюваний посадовець попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар. Військком вимагав у підприємця талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1500 доларів.

"ДБР затримало посадовця 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його авто було виявлено та вилучено крім талонів, 13 тисяч доларів та 73 тисячі гривень готівкою", — зазначили у Бюро.

Також правоохоронці провели обшук і в службовому кабінеті посадовця, де також було вилучено паливні картки на понад одну тисячу літрів дизельного пального та бензину. Слідчі повідомили військкому про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. До суду було подане клопотання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу та відсторонення від займаної ним посади.

Наразі триває розслідування. Правоохоронці встановлюють інші факти протиправної діяльності та повне коло причетних до оборудки осіб.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань затримало колишнього правоохоронця з Одеси, який видавав себе за працівника Бюро. Він вимагав у місцевого мешканця 60 тисяч доларів. За даними слідства, фігуранти публікували в соцмережах фотографії членів сім’ї потерпілого з провокативними підписами, надсилали потерпілому фото та відео того, як стежать за ним і його сім’єю. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.10.2024 12:30