Фото: Pixabay

Опалювальний сезон у Львові: коли у житлових будинках з'явиться тепло

У Львові станом на сьогодні опалення вже увімкнули у садочках, школах та медичних закладах. А от у житлових будинках тепло з'явиться наступного тижня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Щодо подачі опалення населенню, то ми продовжуємо моніторити температуру зовнішнього повітря. На вихідні, за попередніми прогнозами, вона підніметься до +18°C. Далі має бути пониження. Тому, наступного тижня плануємо розпочати опалювальний сезон для населення", — заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

На сьогодні у Львові опалення отримує 251 бюджетна установа, яка надіслала "Львівтеплоенерго" звернення з проханням увімкнути опалення. Йдеться про садочки, школи та медичні заклади.

Тимчишин наголосив, що влада готова у будь-який момент подати тепло до житлових будинків міста Львова. Він запевнив, що усі об’єкти теплопостачання до роботи готові.

"Однак, процес відновлення подачі опалення до всіх житлових будинків може тривати кілька днів, адже подати тепло необхідно до понад дві тисячі будинків з центральним опаленням та запустити у роботу частину котелень, які ще не залучені. Також у нас ще є до 20 будинків, які досі не мають акту готовності до зими", — попередив посадовець.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 22 жовтня заявив, що в Україні цього місяця розпочинається опалювальний сезон. Він підкреслив, що влада громад у кожній області самостійно вирішує, коли подавати тепло у житлові будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.10.2024 14:33