Фото: росЗМІ

Окупанти активізують механізовані наступальні операції на заході Донеччини, — ISW

Російські та українські джерела нещодавно повідомили про погіршення стану ґрунту по всій лінії фронту в Україні. Настання таких умов, ймовірно, спонукає російське військове командування активізувати механізовані наступальні операції на заході Донецької області. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики ISW раніше зазначали, що російське військове командування має намір використовувати цю посилену механізовану діяльність для полегшення просування відкритими полями до настання сезонної дощової погоди та грязьових умов на ґрунті, а також дозволити російським військам закріпити позиції в рамках підготовки до майбутніх наступальних операцій у найближчі місяці. 

Грязьові умови на ґрунті, ймовірно, обмежуватимуть маневр російської піхоти та використання російськими військами мотоциклів та інших невеликих колісних транспортних засобів уздовж лінії фронту, і російське військове командування може оцінити, що просування в поточних, менш грязьових погодних умовах обмежить кількість відкритих полів, які російською піхоті доведеться перетинати пізніше, після погіршення погодних умов. 

Російські війська можуть більш успішно використовувати гусеничні машини (радянські версії яких призначені для роботи в таких умовах) в умовах бруду, а ці умови можуть спонукати російські війська використовувати бронетехніку й танки замість невеликих колісних машин, на які російська піхота звикла покладатися при проведенні атак на певних ділянках лінії фронту.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW повідомили про просування російських військ у Курській області. Окупанти також відбивають контратаки наших воїнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 19.10.2024 09:15