Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Аналітики ISW повідомляють про просування російських військ у Курській області

Російські війська нещодавно просунулися в межах головного українського виступу в Курській області на тлі боїв, що продовжуються. Росіяни також відбивають контратаки наших воїнів.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, показують, що російські війська, ймовірно, елементи російської 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ), просунулися в полях на захід від Малої Локні (на північ від Суджі). механізованої атаки чисельністю приблизно взвод. Російські мілблогери стверджують, що їхні війська сформували тактичні напівоточення українських військ у районі Любимівки та Толстого Лугу (обидва на південний схід від Коренево), що українські війська відходять із Зеленого Шляху (відразу на схід від Любимівки) та Плехово (на південь). Росіяни також повідомляють, що їхні війська, ймовірно, захопили Плехово.

Мілблогери стверджують, що російські війська також просунулися на південний схід від Коренево в районі Зеленого Шляху та Дар'їно; на схід Коренево біля Крем'яного та в Ольгівці; на північний схід від Суджі у Черкаському Порічному, Михайлівці та Мартинівці; на північ від Суджі біля Малої Локні; на схід від Суджі біля Агронома; і на південний схід від Суджі біля Плехово і Фанасіївки.

Російські війська нещодавно просунулися в межах головного українського виступу в Курській області

Мапа ISW

ISW не виявив візуального підтвердження цих російських заяв. Російські джерела стверджують, що їхні сили відбили українські контратаки біля Зеленого Шляху та Любимівки. Повідомляється, що підрозділи російської 22-ї бригади спецпідрозділу (головне управління генерального штабу Росії) продовжують діяти в Курській області, а підрозділи російської 106-ї повітряно-десантної дивізії продовжують діяти біля Любимівки.

За інформацією ISW 18 жовтня бої тривали в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області біля Нового Шляху (на південний захід від Глушково), але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський мілітарист заявив, що російські війська витіснили українські війська з Нового Шляху.

Глава Бєлгородської області В'ячеслав Гладков спростував повідомлення від 18 жовтня про те, що українська диверсійно-розвідувальна група увійшла до Журавлівки Бєлгородської області (на північ від Харкова через міжнародний кордон), і заявив, що російські війська, як і раніше, повністю контролюють село.

Нагадаємо, колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що операція у Курській області продемонструвала, що наша держава "продовжує бути найактивнішим діячем розвитку військової науки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 07:57