Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

Окупанти атакували цивільну інфраструктуру Полтавщини: є постраждалі, під завалами можуть бути люди

У вівторок, 17 червня, рашисти обстріляли цивільну інфраструктуру на Полтавщині. Внаслідок ворожої атаки є постраждалі.

Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

"За попередньою інформацією ворог влучив у цивільну інфраструктуру в Полтавському районі", — написав він у Telegram.

Очільник Полтавської ОВА зазначив, що внаслідок обстрілу є постраждалі. За його словами, під завалами будівлі можуть перебувати люди.

"Інформація уточнюється", — додав Пронін.

Варто зазначити, що повітряна тривога в області тривала з 13:42 до 14:24. Повітряні сили ЗСУ попереджали про ракетну загрозу для декількох областей.

Оновлено 15:30

Через декілька хвилин голова Полтавської ОВА виклав відео з місця удару і зазначив, що внаслідок атаки постраждали дев'ятеро осіб. Станом на цей час інформації про загиблих немає. Також він додав, що внаслідок атаки пошкоджено кілька багатоповерхівок.

Чому окупанти взяли паузу у використанні "Калібрів"

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що значна пауза у використанні окупантами крилатих ракет "Калібр" пов'язана зі швидким переміщенням військово-морської бази в Новоросійськ. Водночас ракети та системи заряджання залишаються в Криму.

За словами речника, станом на 17 червня в Азовському морі перебуває три ракетоносії російського флоту. Він додав, що теоретично такими ракетами окупанти можуть бити навіть з Каспійського моря, але ефективність "Калібрів" не наскільки висока, як це було на початку повномасштабної російсько-української війни. Наразі українські військові вже навчились протидіяти цим ракетам, а їх використання обумовлено спробами Росії перевантажити українську систему протиповітряної оборони під час масованих атак.

Нагадаємо, 7 червня рашисти атакували Полтавщину. Внаслідок обстрілу було пошкоджено понад 50 приватних будинків. Також ворожа ракета забрала життя місцевої жительки. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 15:13