Фото: росЗМІ

Окупанти готуються до штурмових дій у Вовчанську, — ЗСУ

Ситуація на Харківському напрямку залишається стабільно напруженою. У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку та  проводить підготовку до штурмових дій. 

Про це повідомляє прес-служба Оперативно-тактичного угруповання "Харків".

За даними військових, ворог поблизу Вовчанська застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А по району багатоповерхової забудови.

"Протягом минулої доби відбулося п'ять бойових зіткнень. Також ворог завдав один авіаудар з використанням двох КАБів. Крім того, окупанти завдали 56 ударів дронами-камікадзе та 443 рази обстріляли позиції Сил оборони України", — йдеться у зведенні ОТУ "Харків".

Як зазначають військові, від початку 20 серпня триває чотири бойових зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що можливість проведення мирних перемовин між Росією й Україною виключена після того, як українські сили розпочали бойові дії в Курській області Російської Федерації.

Нагадаємо, 19 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про поточну ситуацію на фронті. Особливу увагу приділили Курській області та Донбасу.

За словами президента Володимира Зеленського, українські сили станом на 19 серпня контролюють уже понад 1 250 квадратних кілометрів території. Це 92 населених пункти у Курській області Російської Федерації.

Як зазначає Bild, Україна близька до закриття котла на річці Сейм в Курській області, де залишаються до трьох тисяч російських солдатів. У них є два варіанти розвитку подій: боротися та обороняти цю територію, чи відступити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 11:20