Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти наступали на чотирьох напрямках: Генштаб повідомив деталі

Армія Російської Федерації і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось понад 35 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Стельмахівки.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Богданівки. 

На Авдіївському напрямку окупанти здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку Первомайського. 

На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, успіху не мав. 

На Шахтарському напрямку підрозділи сил оборони звільнили село Рівнопіль Донецької області. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Російські обстріли

Протягом доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України дві крилаті ракети "Калібр" та сім ударних БпЛА типу Shahed-136/131 було знищено. Також, противник атакував з північного напрямку чотирма безпілотними літальними апаратами невстановленого типу (імовірно ударні), усі дрони знищено.

Крім того, протягом доби завдав 36 авіаційних ударів та здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління та десять артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях.

Нагадаємо, українські військові продовжують нищити російських загарбників. Станом на 26 червня втрати окупантів становлять 225 580 осіб. Окрім цього, ЗСУ ліквідували 314 російських літаків та 308 гелікоптерів. 

За даними Міноборони, російські окупаційні війська чинять потужний опір, водночас зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Загиблих за минулий тиждень у ворога у вісім разів більше, ніж у нас. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 20:21