Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

У Зеленського відповіли польському міністру, який запропонував референдум про статус Криму

Тимчасово окупований Крим є українською територією. Росія, яка захопила півострів, повинна відповідати за це перед міжнародним трибуналом.

Таку думку висловив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, опублікувавши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Крим — це Україна. Росія порушила міжнародне право і має відповідати за це", — наголосив він.

Його пост з’явився в мережі одразу після того, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передати окупований росіянами Крим передати під мандат Організації Об'єднаних Націй, щоби там змогли провести референдум.

За словами польського чиновника, Крим має ключове значення, якщо обговорюватимуть умови миру між Києвом і Москвою. Він додав, що якщо обидві країни захочуть, то у питанні щодо півострова можна було би знайти вирішення.

"Крим символічно важливий для Росії, і особливо для Путіна, але стратегічно важливий для України. Тому я не бачу, як вони зможуть домовитися без демілітаризації Криму", — наголосив Сікорський.

Нагадаємо, що в Польщі активно обговорюють "неприємні" переговори міністра закордонних справ Радослава Сікорського з президентом Володимиром Зеленським щодо питання ексгумації жертв Волинської трагедії. Зокрема, польську делегацію здивував стиль спілкування Зеленського під час переговорів у Києві минулого тижня.

Після того, як у січні 2025 року Польща візьме на себе піврічне головування в ЄС, МЗС країни начебто планує використати євроінтеграційні прагнення України як інструмент тиску на Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 13:19