Затоплені вулиці Будапешта. Джерело: соцмережі

Повінь у Європі: Дунай вийшов із берегів і підтопив угорський парламент (відео)

У четвер, 19 вересня, у столиці Угорщини Будапешті Дунай вийшов із берегів і розпочав затоплювати вулиці. Вода вже підійшла до приміщення угорського парламенту.

Про це повідомило видання DW. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прокоментував журналістам, що, згідно з прогнозом, пік повені очікується в столиці Угорщини ввечері 21 вересня.

За його словами, попри серйозність ситуації, в угорської влади є вдосталь ресурсів для боротьби з паводком.

Наразі в Угорщині не прогнозують надзвичайної ситуації та не планують вводити стан стихійного лиха. Люди не панікують, вони спокійно гуляють в районі затопленої набережної.

Дунай, вийшовши з берегів, затопив набережну Будапешта, де розташована будівля угорського парламенту. На відео у соціальних мережах видно, наскільки близько до будівлі підступила вода.

Повені одразу в декількох країнах Європи спричинив циклон "Борис", який просувається з півночі Італії. Зокрема, він зачепив Румунію, Чехію, Польщу, Австрію, Угорщину, Словаччину, Німеччину та Молдову. Від повені загинули щонайменше 23 людини, тисячі людей евакуйовані.

Нагадаємо, що вчора австрійська залізниця відновила рух поїздів до Відня. Раніше вони декілька днів не курсували через повінь, яка охопила Східну та Центральну Європу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.09.2024 14:57