Наслідки повені в Польщі. Джерело: соцмережі

Велика повінь у Польщі: міста затоплює, є жертви (відео)

У Польщі повінь руйнує мости та дамби на південному заході країни, через що затопленими вже є багато населених пунктів. Унаслідок природного катаклізму вже зафіксовано людські жертви.

Про це повідомляють польські медіа.

Зокрема, в польському місті Строне-Шльонські прорвало дамбу. Через це його затоплює. Повінь пошкодила дамбу на річці Моравка. Гелікоптери евакуюють людей.

Радіостанція RMF FM також поінформувала, що в місті Б'єльсько-Б'яла Сілезького воєводства у струмку знайшли тіло чоловіка, який, як вважають, став жертвою повені. Тіло чоловіка без внутрішніх пошкоджень знайшли у водоймі, у якому на той момент рівень води становив всього 25 сантиметрів, але вночі він був у рази вищим.

Прокуратура розслідує обставини загибелі чоловіка. Наразі невідомо, що стало безпосередньою причиною його смерті, але радіостанція відзначає, що він став жертвою повені.

Прем'єр-міністр Дональд Туск наголосив, що ситуація в багатьох місцях драматична, і закликав дотримуватися рекомендацій служб щодо евакуації. Він також повідомив про першу загиблу людину в Клодзко, не надавши подальших подробиць про обставини, за яких сталася смерть людини.

Пізніше Тобіаш Фонфара з повітового відділення поліції у Клодзко повідомив, що мова йде про смерть чоловіка в селі Кросновіце

"Ми отримали таке повідомлення, але наші працівники поки що не можуть дістатися до Кросновіце, оскільки село затоплене. Ми не маємо жодних висновків у цій справі. Ми не знаємо, які були обставини та причини смерті", — сказав поліцейський.

Нагадаємо, сьогодні в першій половині дня "Укрзалізниця" повідомляла, що через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори тимчасово скасували низку рейсів, зокрема, і до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.09.2024 19:42