Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Окупанти обстріляли прифронтову теплоелектростанцію ДТЕК: у компанії повідомили про наслідки

Російські загарбники вчергове обстріляли прифронтову теплоелектростанцію ДТЕК. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

У компанії зазначили, що внаслідок обстрілів пошкоджено обладнання підприємства. Енергетики вже розпочали ліквідацію наслідків.

"Останнім часом ворог майже щодня та щоночі атакує прифронтову теплоелектростанцію. Лише за першу половину цього опалювального сезону було здійснено майже три десятки атак на неї. Під час однієї з них п'ять енергетиків було поранено", — йдеться у повідомленні компанії.

У ДТЕК запевнили, що продовжують робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що загроза обстрілів енергетичної інфраструктури України нікуди не зникла. Окупанти продовжують керуватися своїм стратегічним задумом.

Нагадаємо, раніше у Міненергетики заявляли, що графіки відключення світла вже розроблені, але наразі їх не застосовують в жодній із областей. Електроенергії, яку генерують українські електростанції, достатньо для покриття потреб споживачів.

Також за словами Германа Галущенка, блекаути в Україні можуть спричинити тільки стихійні лиха. Під час сильних морозів на території нашої країни не прогнозують тривалих відключень електроенергії. Але це не стосується можливостей військового впливу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 10:17