Фото: росЗМІ

Окупанти перегрупували штурмові загони у Вовчанську: до чого готується ворог

У Вовчанську Харківської області війська країни-агресорки перегрупували штурмові загони. Таким чином рашисти готуються до штурмових дій у місті.

Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання "Харків".

"У Вовчанську ворог в рамках підготовки до проведення штурмових дій здійснив перегрупування штурмових груп 153-го танкового полку, а також проводить внутрішню ротацію особового складу в підрозділах 138-ї окремої мотострілецької бригади", — наголосили військові.

Водночас на напрямку Козача Лопань — Золочів противник наростив кількість застосування розвідувальних БпЛА. На думку військових, такі дії ворог проводить, ймовірно, з метою пошуку підрозділів ЗСУ.

"Протягом минулої доби відбулося чотири бойові зіткнення в районі Вовчанська. Вже від початку цієї доби наші підрозділи відбивають одну штурмову дію окупантів на цьому напрямку. Також агресор здійснив обстріл населеного пункту Івашки, внаслідок чого пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури", — додали в ОТУ "Харків".

Ситуація на фронті

На Лиманському напрямку ворог атакував 15 разів неподалік Макіївки, Невського та Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося дев’ять боїв у районах Ступочок, Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку росіяни атакували 14 разів неподалік Білої Гори, Диліївки, Торецька та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 28 ворожих штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене Поле, Гродівка, Желанне, Калинове, Олександрівка та Яснобродівка. Найбільша концентрація атак була поблизу Гродівки та Желанного.

Нагадаємо, 9 серпня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Учасники, зокрема, обговорювали дії Збройних сил України на напрямках, звідки Росія завдавала ударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2024 13:59