Фото: forpost.media

Рашисти посилили мародерство на окупованому Півдні, — Міноборони

Російські терористи посилено мародерять та обкрадають місцевих жителів на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, рашисти "обчищають" домівки у Запорізькій та Херсонській областях.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"З початку травня, особливо у дні, які оголошені окупантами святковими та вихідними, на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій та Херсонській областях, значно зросла кількість випадків мародерства та крадіжок російськими військовослужбовцями", — заявила Маляр.

Вона зауважила, що окупанти переважно крадуть майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення "евакуації" населення. Відтак, у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам’янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на окупованій території у Запорізькій області загарбники, прикриваючись так званим забезпеченням "евакуаційних заходів", розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян.

Крім того, в Енергодарі з території приватного підприємства "Електропівденмонтаж-10" рашисти викрали близько 20 одиниць автотранспорту та розграбували склад матеріального майна. Також вночі під приводом "евакуації" окупаційної адміністрації зі Скадовська Херсонської області росіяни поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно.

Маляр припустила, що, ймовірно, вантажне судно, яке 7 травня прибуло до порту Бердянська, росіяни використають для переміщення вкраденого майна на територію Криму.

Нагадаємо, Росія масово порушує свої зобов’язання як держава-окупант, що передбачені у Женевській конвенції про захист цивільного населення під час війни. Зокрема, вона робить усе можливе, аби примусити місцеве населення брати російські паспорти. Тих, хто не бажає цього робити, окупанти позбавляють людських прав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 08:56