Фото: ілюстративне Джерело: росЗМІ

Окупанти приховують втрати серед екіпажу знищеного корабля "Цезар Куніков", — ЗСУ

Російське керівництво приховує втрати серед екіпажу великого десантного корабля "Цезар Куніков". Судно було знищене 14 лютого силами українських військових.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. За його словами, офіційно на борту потопленого корабля перебувало 87 членів екіпажу, але станом на цей момент встановити точну кількість загиблих і поранених важко.

Плетенчук заявив, що можна лише підтвердити, що після атаки на судно тіла окупантів вантажили на узбережжі на карети швидкої допомоги та везли вже до медзакладів.

Росія, за словами речника, намагається максимально приховати інформацію про втрати серед екіпажу. Зазвичай вона з’являється протягом певного часу, переважно, у некрологах. Водночас у Росії "затуляють рота навіть родичам загиблих". Їм, як повідомив Плетенчук, забороняють у соцмережах постити подібну інформацію.

"Їх мотивують тим, щоб ми не раділи", — додав  речник Військово-морських сил України.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначав, що знищений українськими військовими 14 лютого російський десантний корабель "Цезар Куніков" прямував із Новоросійська до Севастополя. Судно було завантажене, і на переході його ліквідували українські безпілотники.

Своєю чергою командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа раніше заявляв, що Кримський міст, який країна-агресорка збудувала незаконно, буде зруйнований вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 23:29