Наталія Гуменюк. Джерело: ukr.radio

Окупанти призупинили штурми, проводять розвідку: Гуменюк розповіла про ситуацію на Півдні України

На Півдні України російські загарбники вже другу добу поспіль не проводять штурмових дій. Там триває контрбатарейна боротьба, до того ж рашисти активізували аеророзвідку.

Про це повідомили Сил оборони Півдня України.

"Наші воїни утримують позиції, здійснюють заходи з їх укріплення та працюють над розширенням плацдарму на лівобережжі Дніпра", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що на бойовому чергуванні знову залишився один корабель ворожого недофлоту, тільки в Азовському морі. Ракетоносії три тижні не полишають пункти базування.

"Спостерігаємо у ворога глибоку задумливість. Дві доби немає штурмових дій. Якщо говорити про загальну статистику минулої бойової доби, це понад 50 окупантів знищено, близько 40 саме навколо Кринок. Ворог навіть у своїх пабліках визнає те, що фортифікаційні споруди правого берега потужні, укріпленість висока, просунутись туди вони шансів не мають", — розповіла речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Наразі ворог концентрує зусилля на проведенні аеророзвідки, артилерійських обстрілах, а також застосуванні великої кількості ударних дронів різних типів. За словами Гуменюк, логістика ворога ускладнена, оскільки військові продовжують розширювати сектор свого впливу.

"Ми говорили про необхідність зачищення смуги у 20-30 кілометрів для того, щоби полегшити життя правого берега, аби туди не могла досягати артилерія ворожа. За минулу добу мінус 10 артилерійських установок ворога, ми продовжуємо їх відкидати. Але треба визнати — вони мають потужний ресурс для поновлення на цих позиціях, тому в нас ще багато роботи", — підсумувала речниця Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, раніше Гуменюк розповідала, що в російських військ немає можливості навіть наблизитися до українських оборонних споруд на правому березі Херсонської області. Це пов’язано зі специфікою їхнього облаштування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 11:59