Наталія Гуменюк. Джерело: ukr.radio

Лінія зіткнення — річка Дніпро: Гуменюк розповіла, чому рашисти не можуть наблизитися до українських укріплень

У російських військ немає можливості навіть наблизитися до українських оборонних споруд на правому березі Херсонської області. Це пов’язано зі специфікою їхнього облаштування.

Про це розповіла речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода".

"Розуміння є, що основна лінія бойового зіткнення в наших географічних умовах — це річка Дніпро. Тому насправді для нас надважливо, щоби ворог не міг перебратися, висадитися та навіть підійти до правого берега. По-перше, він ландшафтно вищий за лівий берег. Це вже перша складність, яку ворогу подолати фактично неможливо. Бо розташування наших гармат на вищому рівні встановлює вогневий контроль над водою на момент підходу до берега", — розповіла Гуменюк.

За її словами, українські оборонні споруди облаштовані з урахуванням всіх змін ландшафту після підриву греблі Каховської гідроелектростанції.

Речниця пояснила, що саме тому ворог превентивно працює, зокрема, безпілотниками, артилерією з лівого берега. Тобто теж робить акцент на оборонні споруди та їхнє нищення контрбатарейним способом.

"Проте облаштування оборонних споруд, те, що зараз стало хвилею чергової російської пропаганди, зокрема, в Херсонській, Миколаївській, Одеській областях, ми не робимо з нуля, укріплюємо те, що заготовили раніше, вдосконалюємо те, що було на момент повномасштабного вторгнення, можливо, недороблено, тому що робилися вже в потужних бойових умовах", — додала Гуменюк.

Нагадаємо, декілька днів тому Гуменюк заявляла, що після втрати другого літака А-50 російські війська змінюють тактику застосування тактичної авіації на Півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 21:57