Фото: chas.news

Окупанти продовжують мінування Запорізької АЕС, — розвідка

Російські окупанти продовжують мінувати Запорізьку атомну електростанцію. Рашисти встановлюють на об'єкти АЕС вибухові речовини та мінно-вибухові загородження.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

"Окупанти продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об’єктів на території станції. Наразі на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини", — йдеться у повідомленні.

За даними українських розвідників, в технічних приміщеннях та у машинних залах окупанти встановили мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу.

Також у ГУР зауважили, що окупанти здебільшого використовують міни спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200.

мінування ЗАЕС

Фото: ГУР

Нагадаємо, Сили оборони цілком серйозно розглядають можливість російської диверсії на Запорізькій атомній електростанції. Військові постійно відстежують ситуацію та інформують про стан справ на станції. У Генштабі запевнили, що українські захисники мають достатньо засобів захисту, які будуть потрібні у випадку підриву ЗАЕС. Тож спеціальні підрозділи зможуть продовжувати виконувати завдання.

Додамо, науковець Володимир Борисенко заявив, що потенційна аварія на Запорізькій АЕС не є настільки небезпечною, як Чорнобильська катастрофа. Пʼять зі шести енергоблоків станції перебувають у холодному стані. Тож спричинити витік радіації насправді непросто.

Також повідомлялося, що росіяни збираються перевести у режим "гарячого" зупину енергоблок №4 на Запорізької АЕС в місті Енергодар. Внаслідок цього станції може не вистачити охолодження, що призведе до аварії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2023 12:18