Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти проводять 30% своїх штурмів на одному найгарячішому напрямку фронту

Від початку доби найбільше ворог атакує на Покровському напрямку. Тут відбулося майже 30 відсотків від загальної суми у 47 бойових зіткнень на всій лінії фронту. Наші захисники жорстко відповідають на штурмові та наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині. Зокрема, ворог завдав удару шістьма КАБами по Вовчанську, чотирма — у район Веселого, а одну авіабомбу скинув неподалік Липців. На Харківському напрямку відбито чотири атаки окупантів у районі Вовчанська. Дві, там же, ще тривають.

На Куп’янському напрямку триває бій біля Стельмахівки. Також російські терористи бомбардують райони Куп’янська, Стельмахівки та Петропавлівки — в сумі застосували вісім КАБів.

На Лиманському напрямку з початку доби ворог здійснив три спроби покращити тактичну ситуацію біля Невського. Бойові дії тривають. У район Сіверська противник завдав авіаудару трьома КАБами.

На Покровському напрямку, як і останнім часом загалом, найвища інтенсивність атак ворога. Загальна кількість бойових дій з початку доби тут зросла до 13. Зараз п’ять боєзіткнень тривають у районах Новоолександрівки, Воздвиженки та Прогреса.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував у районах Новоданилівки та Малої Токмачки. Біля останньої бій триває.

На решті напрямків ситуація без особливих змін.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 541 з половиною тисячі своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 070 мертвих окупантів. Окрім того, рашисти втратили на полі бою велику кількість техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2024 14:52