Фото ілюстративне зі соцмереж

Окупанти розстріляли трьох українських полонених поблизу Торецька: прокуратура розпочала розслідування

Російські загарбники розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. Таку інформацію поширили в мережі. З цього приводу правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством", — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додали, що збройні сили Росії систематично та цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права. 3 вересня 2024 року в Telegram опубліковано інформацію щодо ймовірного розстрілу російськими представниками українських військовослужбовців.

"Ідеться про те, як троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже одразу розстріляли в спину", — пояснили правоохоронці.

У Донецькій обласній прокуратурі зазначили, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як важкий міжнародний злочин. Наразі поширені дані перевіряються. Проводиться низка слідчих і розшукових дій, спрямованих на встановлення усіх обставин вказаної події.

Нагадаємо, наприкінці серпня Офіс генерального прокурора повідомив, що українські правоохоронці ідентифікували шістьох рашистів, які катували та знущалися з цивільних під час окупації Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2024 21:11