Скриншот із відео

Росіяни розстріляли двох беззбройних українських воїнів поблизу Роботиного, — генпрокурор

Російські загарбники поблизу Роботиного у Запорізькій області розстріляли двох беззбройних українських військових.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

За його словами, у мережі 10 липня було поширено відео чергового російського злочину — розстрілу українських військовополонених. Як зауважив Костін, воїни ЗСУ не чинили опору рашистам та склали зброю.

"Країна-терорист Росія продовжує демонструвати повну зневагу до закону та базової людської моралі. Ще один доказ цього — відео вбивства російськими військовими двох полонених українських бійців. На записі чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей", — заявив генпрокурор.

Генпрокурор зазначив, що за даними слідства, це сталося у червні 2024 року. Наразі за цим фактом розпочато кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни.

"Ми знаємо, що це не випадковість. Це навмисна політика злочинного режиму кремля зі знищення всього українського. Знайдемо та покараємо всіх причетних: як тих, хто віддав цей злочинний наказ, так і безпосередніх виконавців цього жорстокого злочину", — резюмував Костін.

Нагадаємо, станом на квітень 2024 року Україні було відомо про 54 українських військовополонених, страчених російськими окупантами. Такі випадки фіксуються з березня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 19:59