На фото: Дитяча веслувальна база "Чорноморець". Джерело: спортивний клуб "Таїрове" в Instagram

Окупанти "шахедами" зруйнували дитячу спортивну базу на Одещині (фото)

У вівторок, 21 грудня, російські окупанти завдали ударів по Одещині. Внаслідок ворожої атаки "шахедами" повністю знищено дитячу веслувальну базу "Чорноморець" у селищі Таїрове. 

Про це повідомила прес-служба Комітету молоді та спорту Верховної Ради України.

"Чергова нічна атака росіян на Одещину завдала значних руйнувань цивільним обʼєктам у Таїровській громаді. Зокрема, повністю знищена тренувальна база веслувальників на Сухому лимані", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на базі "Чорноморець" тренувалися діти, на збори приїжджали дорослі спортсмени, тут проводили змагання. Після ворожої атаки українські спортсмени, діти та їхні батьки допомагають розбирати звалища знищених човнів.

"Такі випадки непоодинокі, і ми, як Комітет Верховної Ради України з питань молоді та спорту, робимо й будемо робити все можливе, щоби представники країн-агресорок не були допущені до міжнародних змагань, зокрема, Олімпійських ігор", — додали в прес-службі.

Фото: спортивний клуб "Таїрове" в Instagram

Фото: спортивний клуб "Таїрове" в Instagram

Нагадаємо, що в жовтні виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету ухвалив рішення про призупинення діяльності Олімпійського комітету Росії. Це сталося через те, що 5 жовтня той прийняв до свого складу олімпійські комітети тимчасово окупованих територій України.

Проте 8 грудня стало відомо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор 2024 року атлетів з Росії та Білорусі. Проте вони виступатимуть лише в нейтральному статусі. "Нейтральні атлети", як і інші спортсмени, які змагатимуться на Олімпіаді, мають підписати заяву про підтримку Олімпійської хартії. Національна символіка Росії та Білорусі заборонена — це стосується гімну, прапору й інших атрибутів. Варто відзначити, що росіяни та білоруси зможуть виступати в особистих стартах, команди не будуть допущені до змагань. Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав ганебним рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо допуску росіян та білорусів до Олімпіади-2024 в нейтральному статусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 18:24