Нове маркування рашистів. Джерело: Telegram-канал Петра Андрющенка

Окупанти стягують резерви через Маріуполь: завдання — наступ на Часів Яр (відео)

Із п’ятниці спостерігається прибуття вантажівок із живою силою до Маріуполя. Згодом їх планують відправити ближче до Часового Яру. Це свідчить про те, що рашисти планують активізувати наступи на цьому напрямку.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Помічені маркування — це маркування десантних підрозділів, які візьмуть участь у штурмі Часового Яру. Вантажівки з живою силою та боєкомплектом із подібним маркуванням продовжують прибувати, розпочинаючи з п’ятниці. Частково базуються на території ММК імені Ілліча та в селах на північ у бік Волновахи", — зазначив він.

Також, за словами Андрющенка, є неофіційна інформація, що 25 квітня рашисти підуть в атаку. Напрям не називають, однак з урахуванням інформації від речника "Хортиці" — можливо, це резерв для штурму Часового Яру.

"Також систематизувався рух військової техніки із Запорізької області через Мангуш і Нікольське в бік Волновахи. Щоденно фіксуємо три дні поспіль щонайменше по шість тягачів із танками та іншою гусеничною технікою по два на лафет в бік Волновахи", — додав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він наголосив, що все вказує на те, що росіяни стягують резерви у спробі "дотиснути" українські сили до приходу нового пакету допомоги.

"Усе це відбувається на тлі посиленої роботи авіації з напрямку Ростов — Ейськ — Приморсько-Ахтарськ, а також із Воронезької та Курської областей. Окрім того, фіксуємо другий день поспіль пуск ракет зі східно-північної частини Маріупольського району (схоже, знову С-300) в напрямку фронту", — підсумував Петро Андрющенко.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин заявив, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 18:11