Будинок, де жив останній мешканець села Степок. Джерело: "Суспільне"

Окупанти вбили останнього мешканця прикордонного села на Сумщині

Російські загарбники вбили мешканця села Степок на Сумщині. Тіло 60-річного Олександра Миколайовича знайшли опівдні 24 січня. Снаряд влучив прямо в кімнату, де перебував чоловік.

Про це повідомило "Суспільне". Інформацію підтвердив його син Руслан. Про загибель цивільного у Степку також повідомили у Краснопільській селищній раді та Службі безпеки України.

Село Степок розташоване недалеко від кордону з Росією поруч із гуманітарним переходом "Покровка — Колотилівка". За словами сина загиблого, його батько був останнім мешканцем села, всі інші люди евакуювалися.

Село Степок на мапі. Джерело: "Суспільне"

Село Степок на мапі. Джерело: "Суспільне"

"У середу, 24 січня, мої друзі поїхали подивитися, батька провідати. Так і побачили, що відбулося пряме влучання. Я сам в шоці. Він не хотів виїжджати, там вже світла не було, гатили кожен день, ми йому генератор і акумулятор купили, і він там жив. Була в нього кобила, собака, кури. Снаряд поцілив прямо йому в кімнату, там кухню побило, сарай. Зараз чекаю на маму та сестру, щоби поховати батька", — розповів син Руслан.

Секретарка Краснопільської селищної ради Ірина Юхта додала, що інформація надійшла на цьому тижні.

"Це було пряме влучання в будинок. Орієнтовно загинув на минулих вихідних, можливо, в понеділок, до кінця ще невідомо", — зазначила вона.

Служба безпеки України наразі проводить досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним убивством за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 27 січня ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка, що розташоване у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 16:57