Фото ілюстративне. Джерело: fakty

Окупанти відновили авіаудари за допомогою Су-34 та Су-35: зведення Сил оборони

Російські загарбники відновили авіаудари за допомогою своїх винищувачів-бомбардувальників Су-34 та Су-35. Це відбувається по усій лінії фронту.

Таку заяву зробив спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі "Лінія фронту". Військовий наголосив, що зараз надзвичайно гаряче у районі Авдіївки. Кількість бойових зіткнень дещо зменшилася, але росіяни застосовують більшу кількість броньованої техніки.

"Також він (ворог, — ред.) збільшив кількість авіаударів. Знову почав застосовувати Су-35 і Су-34. 18 авіаударів за добу зафіксовано. Це не тільки Авдіївка, а по всій лінії бойового зіткнення. Тобто майже на всіх напрямках по 2-3 авіаудари було зафіксовано", — заявив Штупун.

Спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку зауважив, що порівняно з 27 грудня, вдвічі збільшилося застосування дронів-камікадзе — зафіксовано понад сотню таких випадків.

Також, за словами речника, окупанти продовжують втрачати дуже велику кількість техніки. Протягом 27 грудня українські воїни знищили або сильно пошкодили понад сотню одиниць техніки Російської Федерації. Штупун додав, що росіяни за добу втратили майже 500 солдатів.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що можливість України збивати російські винищувачі — це один із ключів до справедливого завершення війни з Росією. Він показав, наскільки дієвим стало посилення нашого повітряного щита.

Нагадаємо 22 грудня Сили оборони знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувалися літаків на Південному напрямку. Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував, що це була блискуча операція. Окупанти намагалися підлетіти ближче для ударів по бійцях Збройних сил України, але зазнали невдачі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 21:41