Фото: gur.gov.ua

Окупанти використовують ЗАЕС для навчання пілотів FPV-дронів, — Центр протидії дезінформації

Російські окупанти почали використовувати Запорізьку атомну електростанцію задля навчання пілотів FPV-дронів. Свої навички вони відпрацьовують, обстрілюючи місто Нікополь Дніпропетровської області.

Як повідомляє керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, фактично для росіян ЗАЕС є прикриттям. За його словами, окупанти використовують українське місто з цивільним населенням як полігон.

"Росіяни використовують ЗАЕС як територію на якій навчають пілотів FPV. До того ж ці пілоти тероризують Нікополь, використовуючи українське місто з цивільними як полігон", — наголосив Коваленко.

Зазначимо, що відстань між ЗАЕС та Нікополем складає близько 14 кілометрів. Енергодар, де розташована атомна станція, окупований росіянами з лютого 2022 року. Відтоді загарбники перетворили Запорізьку атомну електростанцію на військовий об'єкт, де накопичують техніку та живу силу.

ЗАЕС

Джерело: Google maps 

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що безпечна ситуація довкола Запорізької атомної електростанції виникне лише за умови повернення об'єкта під контроль України. За його словами, Росія використовує її для провокацій та обстрілів навколишніх громад.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 11:20