Фото: "Атеш"

Окупанти вивозять особовий склад із казарм водолазного центру Чорноморського флоту, — "Атеш"

Російські загарбники вивозять особовий склад із казарм водолазного центру Чорноморського флоту. Це, ймовірно, сталось після вдалої недавньої атаки Силами оборони на російський флот.

Про це повідомляє партизанський рух "Атеш".

Зазначається, що агенти "Атеш" у Севастополі зафіксували вивіз особового складу з центру підготовки військових рятувальників та водолазних спеціалістів, що знаходиться на березі Камишової бухти біля Морського порту. На території проживають та проходить навчання особовий склад армії Росії, а також зберігається сучасне обладнання для проведення підводних диверсійних операцій. Після навчання військовослужбовців відправляють на війну проти України.

"Після вдалої атаки на російський флот окупанти злякалися, що цей об'єкт стане наступною метою", — йдеться у повідомленні.

Фото: Telegram "АТЕШ"

Що відомо про атаку 13 вересня

Зранку 13 вересня Збройні сили України завдали успішних ударів по засобах військово-морських сил і портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя.

У Головному управлінні розвідки повідомили про ураження двох російських суден в Севастополі. Під час нічної атаки на суднобудівний завод вдалося пошкодити великий десантний корабель та підводний човен. Йдеться про пошкодження великого десантного корабля "Минск" та дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону", які перебували на ремонті в сухому доці. Також влучили в судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе у Севастополі. На його території сталося як мінімум три потужні вибухи. У британській розвідці заявили, що обидва судна зазнали катастрофічних пошкоджень.

Своєю чергою окупаційна "влада" повідомляла, що в результаті удару постраждали, за попередніми даними, 24 особи, у чотирьох стан середнього ступеня важкості. Представники окупантів повідомляють, що після удару виникла сильна пожежа на південному майданчику "Севморзаводу".

Нагадаємо, що військові експерти виснули версії, як українські сили атакували Чорноморський флот росіян у тимчасово окупованому Севастополі. За однією з них, використали ракети Storm Shadow. Водночас це могли бути й модифіковані ракети "Нептун".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 16:59