Фото: сайт президента

"Окупанти вкладаються усім, чим можуть, щоб зупинити наших воїнів": Зеленський розповів про ситуацію на фронті (відео)

У п'ятницю, 14 липня, президент України Володимир Зеленський вкотре виступив з традиційним відеозверненням. Він наголосив, що російська армія з усіх сил намагається зупинити наступальні дії ЗСУ.

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

Засідання Ставки

За словами Зеленського, засідання Ставки було дуже детальне, сфокусоване передусім на передовій. 

"Ситуація на всіх ключових напрямах дій — як захисту від російських штурмів, так і наших активних кроків уперед. Плюс усе, що для цього важливо. Снаряди, зброя, техніка. Раціональність використання снарядів, постачання від партнерів і наше, українське виробництво. Логістика", — сказав президент.

Глава держави наголосив, що на Ставці, доповідали командувачі, зокрема: головком та командувачі оперативних напрямків: Залужний, Сирський, Тарнавський.

"Командири із конкретних ділянок передової. А також міністр внутрішніх справ Клименко. Керівник Прикордонної служби Дейнеко. Була важлива доповідь керівника ГУР Буданова щодо ситуації на території Білорусі — дуже уважно стежимо, що там відбувається з погляду безпеки. Станом на сьогодні масштабних загроз немає. Повне наше зосередження — на фронті", — сказав президент.

Він зазначив, що російські сили на наших південних та східних землях вкладаються усім, чим можуть, у те, щоб зупинити наших воїнів. 

"Кожна тисяча метрів просування вперед, кожен успіх кожної нашої бойової бригади заслуговує на вдячність. Усі, хто йде на штурм, усі, хто відбиває ворожі штурми, — молодці, і я вдячний кожному нашому воїну!" — додав глава держави.

Дипломатичний фронт

"Цього тижня ми ще не закінчили заплановану міжнародну роботу. Ще будуть важливі переговори для України. І вже готуємося до наступних тижнів. Ми жодного дня не будемо зменшувати нашу міжнародну активність, зокрема те, що стосується Формули миру, гарантій безпеки для України на шляху в НАТО і домовленостей із партнерами щодо зброї для України та щодо санкцій проти Росії. Готуємо й нові рішення РНБО щодо санкцій", — сказав Зеленський.

Військова освіта

"Продовжую наради щодо трансформації України. Сьогодні — щодо військової освіти. Увесь досвід наших воїнів, всі набуті компетенції українців і українок у війні, наш спільний із партнерами новий досвід оборони — усе це маємо інтегрувати в оновлену українську військову освіту", — додав президент.

Зеленський розповів, що узяв участь у розмові в Америці — на конференції за участю керівників найбільших та найперспективніших глобальних компаній, найбільших філантропів. 

"Інвестиції, робочі місця в Україні, підтримка нашої держави та людей… Зараз українці розкрили величезний потенціал нашої країни. Увесь він спрямований на наш захист. Але, коли ми завершимо війну, український потенціал має бути інвестований в український розвиток", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці заявили, що Збройні сили України можуть розраховувати на великий успіх на фронті. Про це свідчать операції українських військових у ході контрнаступу та ознаки труднощів військ Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 20:25