Фото: росЗМІ

Окупанти збільшили застосування FPV-дронів проти цивільних на Півдні, — ЗСУ

Війська країни-агресорки на 40% збільшили застосування FPV-дронів проти цивільного населення на Півдні України.

Про це повідомили Сили оборони Півдня.

За даними військових, протягом минулої доби окупанти застосували 234 FPV-дрони у межах прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей. Це на 40% більше ніж попередньої доби. 

Крім того, за минулу добу рашисти запустили 13 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинули з безпілотників різних модифікацій 269 осколкових боєприпасів.

"І тут стійка тенденція до збільшення щонайменше на 15 % щодобово. Але проти них досить вдало працює наша РЕБ. І все ж внаслідок застосування дронів та розривних боєприпасів поранено 3 цивільні особи", — наголосили військові.

Що відомо про FPV-дрони

Вид безпілотників, керування якими здійснюється за допомогою FPV-пілотування. У військовому сенсі під цим терміном зазвичай мають на увазі швидкісні FPV-квадрокоптери, перетворені на дрони-камікадзе або дрони-бомбардувальники шляхом встановлення бойової частини або пристрою для скидання боєприпасів.

Однією з ключових переваг таких безпілотників над іншими засобами є те, що дрон вартістю від кількох сотень до кількох тисяч доларів може ефективно знищити техніку вартістю в мільйони доларів. Такі дрони типово оснащені додатковим відеорадіоканалом у режимі реального часу, що забезпечує вищу стійкість до РЕБ у порівнянні зі звичайними мультикоптерами. За допомогою встановлення різних передавачів можна варіювати дальність.

Нагадаємо, 24 березня українські військові завдали успішних ударів по об’єктах Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, підбили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 15:57