Великий десантний корабель "Ямал". Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал "КримUA"

ЗСУ підтвердили удари по двох кораблях Чорноморського флоту Росії й не тільки

У неділю, 24 березня, українські військові завдали успішних ударів по об’єктах Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, підбили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов".

Про це повідомили Центр стратегічних комунікацій і Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сили оборони України успішно уразили два великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов", центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму", — йдеться в повідомленні.

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Раніше речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", що в Севастополі міг бути знищений вузол зв'язку Чорноморського флоту окупантів. Це важливий елемент для керування військами.

"Будь-які втрати, особливо такі чуттєві, як зв'язок, завжди впливають на можливість управляти військами. В будь-якій війні це є одним з основних факторів, який може сприяти позитивному результату бойової діяльності. Якщо у вас є багато підрозділів, то перемоги вам не побачити, якщо ви не можете ними керувати", — наголосив він.

Речник Військово-морських сил ЗСУ також додав, що зв'язок — це один з основних елементів забезпечення військ.

Нагадаємо, цієї ночі низка кримських Telegram-каналів повідомляла, що в тимчасово окупованому Криму лунала серія вибухів. Зокрема, гучно було у Сімферопольському районі та передмісті Сімферополя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 10:51