Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти здійснили 33 спроби штурмів на Покровському напрямку: запеклі бої тривають

З початку доби загальна кількість бойових зіткнень уздовж усієї лінії фронту зросла до 88. Окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема, КАБи, й атакують позиції наших захисників, особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони тримають рубежі та вживають усі необхідні заходи для недопущення прориву оборони.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Агресор не припиняє застосовувати артилерію й авіацію по території Чернігівської та Сумської областей. Під ворожими обстрілами опинилися райони населених пунктів, таких як Мазепівка, Любимівка, Грем’ячка, Кам’янська Слобода, Попівка, Стукалівка та Вовківка.

Також авіація противника завдала ударів по районах населених пунктів Ободи, Іскрисківщина, Грабське та Річки, скинувши при цьому десять керованих авіабомб. Також ворог завдав десяти авіаударів по території Курської області, застосувавши 20 КАБів.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося три бойових зіткнення. Наші війська відбили атаку росіян у районі Вовчанська. Два боєзіткнення поблизу Тихого досі тривають.

Три штурмові дії загарбників відбили наші воїни поблизу Лозової та Кругляківки на Куп’янському напрямку. Поблизу Синьківки точиться бій.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Новосадового та Білогорівки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже сім боєзіткнень, з яких три тривають досі.

На Сіверському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Зазнав ударів КАБами Сіверськ, також Федорівка опинилася під ударами некерованих авіаційних ракет.

Тривають бої в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку, де противник намагається потіснити українських захисників.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації шість разів атакував позиції наших військ. На теперішній момент бої тривають поблизу Щербинівки та Неліпівки.

Найгарячіше на Покровському напрямку. В районах Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Селидового та Костянтинівки — точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 33 спроби штурмів українських позицій.

На Курахівському напрямку триває сім боєзіткнень в районах Цукуриного, Гірника та Георгіївки. Одинадцять ворожих штурмів вже відбито нашими захисниками.

На Времівському напрямку відбито чотири штурмові дії противника поблизу Вугледара та Водяного, чотири ворожі штурми продовжуються.

На Оріхівському напрямку три безуспішні атаки ворога відбили наші оборонці. Загарбники активно застосовують авіацію по районах Новоандріївки та Кам’янського.

На Придніпровському напрямку окупант завдав авіаційних ударів по Херсону та Бургунці, застосувавши авіабомби та некеровані авіаційні ракети.

"Командування Збройних сил України вживає всіх необхідних заходів для стримування наступу противника", — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін заявив, що російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються прориватися до Вугледара, однак українські воїни їх знищують. Тож наразі на околицях цього міста Донецької області російських військ немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 17:05