Фото ілюстративне. Джерело: ЦНАП

Оновлення даних у ЦНАП: чи можуть там вручити повістку

Зі суботи, 18 травня, оновити свої дані військовозобов'язані можуть у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), територіальних центрах комплектування (ТЦК) або через електронний кабінет, завантаживши додаток "Резерв+". Закон про мобілізацію визначає, що на це є 60 днів.

Однак повістку після оновлення даних в ЦНАПах не видаватимуть, бо за цими установами не закріплено таких функцій. Про це повідомила директорка департаменту ЦНАП Київської міської державної адміністрації Наталія Шамрай у коментарі "РБК-Україна".

За її словами, після оновлення військовозобов'язаними даних під час особистого прийомі в ЦНАП повістки ніхто не отримає.

"Наголошу: повістки видає тільки ТЦК. І відправляти на ВЛК теж можуть винятково лише територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Нам, як ЦНАПам, таких повноважень не надавали", — запевнила Шамрай.

Оновлення даних військовозобов'язаних — це нова функція для самих ЦНАПів. Такими повноваженнями їх наділили тільки після того, як 18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Раніше в цих установах військовозобов'язані дані не оновлювали, це можна було зробити тільки в ТЦК і СП.

"Я наголошую на тому, що оновлення даних — це лише одна із функцій ЦНАПів. Тим часом ми надаємо 450 видів різних адміністративних послуг, і ми не припиняємо їх надавати й зараз", — підсумувала вона.

Нагадаємо, що в суботу, 18 травня, в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.05.2024 17:30