Фото: ДСНС

ООН назвала вересень найкривавішим місяцем в Україні у 2024 році: подробиці

Щонайменше 208 мирних жителів загинули та 1220 отримали поранення в Україні у вересні, що робить цей місяць місяцем з найбільшою кількістю жертв серед цивільного населення (убитих та поранених) у 2024 році.

Про це йдеться у доповіді моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй.

У відомстві зазначили, що вересень продовжив тенденцію до збільшення кількості жертв серед цивільного населення, яка почалася у липні. Дев'ятеро дітей загинули та 76 отримали поранення. При цьому 46 відсотків убитих були старші 60 років.

За даними ООН, атаки із застосуванням ракет по всій країні та плануючих авіабомб, особливо у містах Харків та Запоріжжі, призвели до великої кількості жертв.

Поблизу лінії фронту, як зазначає ООН, атаки з використанням безпілотних літальних апаратів склали більшу частину втрат. У частині Херсонської області, яку контролює уряд України, половина жертв серед цивільного населення була викликана атаками БпЛА. Дрони також завдали шкоди цивільному населенню в окупованих Донецьку та Горлівці (Донецька область).

ООН зауважує, що переважна більшість жертв серед цивільного населення (92%) та збитків освітнім та медичним установам (96%) у вересні, як і раніше, відбувалася на території, контрольованій Україною.

Щонайменше 30 атак пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на території, контрольованій Україною, та п'ять на території, окупованій Російською Федерацією).

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН, протягом серпня щонайменше 184 цивільних українці загинули, а 856 отримали поранення внаслідок обстрілів російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 21:57