Фото: Telegram-канал голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака

Скільки російська армія вбила мирних українців у серпні: в ООН оприлюднили цифри

Протягом серпня щонайменше 184 цивільних українці загинули, а 856 отримали поранення внаслідок обстрілів російської армії. 

Про це повідомляє Моніторингова місія ООН.

Атаки російських збройних сил з 26 серпня завдали значної шкоди цивільному населенню по всій Україні, заявила сьогодні Місія ООН зі спостереження за дотриманням прав людини в Україні. У відомстві підтвердили, що відтоді внаслідок атак на контрольованій урядом території загинули 64 мирні жителі, 392 отримали поранення, а також було завдано значних збитків та руйнування цивільному майну та інфраструктурі.

Висока кількість жертв слідує за різким зростанням кількості жертв і поранень серед цивільного населення влітку. Щомісячний звіт, опублікований 6 вересня про постраждалих цивільних осіб показує, що тільки в серпні загинуло 184 мирні жителі та 856 отримали поранення, що є другим за величиною щомісячним показником втрат у 2024 році після липня.

"Потужні ракети та бомби вразили населені райони, вбивши та поранивши мирних жителів по всій країні", — заявила глава Моніторингової місії з прав людини Даніель Белл. "Цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України знову спровокували тривалі загальнонаціональні відключення електроенергії, а недавні атаки зруйнували або пошкодили лікарні, школи, супермаркети та критично важливу енергетичну інфраструктуру".

26 серпня російські збройні сили розпочали одну з найбільших скоординованих повітряних атак територією України з лютого 2022 року. Внаслідок атаки загинули вісім мирних жителів і не менше 23 отримали поранення, а також було пошкоджено не менше 25 енергетичних об'єктів у 15 регіонах України.

Наступні атаки по всій Україні також спричинили численні жертви серед цивільного населення. Наприклад, 30 серпня авіабомби вразили чотири райони Харкова, внаслідок чого загинули шість мирних жителів та не менше 44 отримали поранення.

Внаслідок нападів з 26 серпня загинуло шість і було поранено 43 дитини в період повернення до школи.

Нагадаємо, 6 вересня у Львові пройшов похорон сім'ї Базилевичів, які загинули внаслідок ракетної атаки окупантів 4 вересня. З родини вижив лише батько, а його троє доньок та дружина загинули.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 23:52