Олаф Шольц. Джерело: Офіс президента України

"Операція, обмежена в часі та просторі": Шольц неоднозначно висловився про український прорив у Курській області

Україна жодним чином не консультувалася з Німеччиною щодо своєї операції в Курській області Росії. Однак Берлін очікує, що ці бойові дії "будуть обмеженими в часі та щодо території".

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільної прес-конференції з президенткою Молдови Майєю Санду в середу, 21 серпня. Слова німецького лідера процитувала агенція Reuters.

"Україна підготувала свою військову операцію в Курській області дуже таємно та без зворотного зв'язку, що, безумовно, пов'язано з ситуацією, яка склалася", — зазначив Шольц.

Він також додав, що це дуже обмежена операція з погляду простору та, ймовірно, також з погляду часу.

Також Шольц заявив, що Німеччина й надалі залишатиметься найбільшим союзником України в Європі, попри розмови останніми днями про зменшення військової підтримки.

Як відомо, наприкінці липня німецький канцлер заявляв, що Берлін не змінить свою позицію щодо обмежень на удари зброєю німецького виробництва по російській території. Мовляв, Німеччина не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації. Так само Шольц відкинув пропозицію президента України Володимира Зеленського скасувати всі обмеження на використання західної зброї. Це, зокрема, стосувалося ударів по території Російської Федерації.

Нагадаємо, 19 серпня Олаф Шольц наголосив, що на тлі різних медійних публікацій стосовно подальшої допомоги Україні канцлер Олаф Шольц запевнив, що Німеччина продовжить підтримку України, зокрема, за допомогою кредиту на 50 мільярдів євро в межах G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2024 20:35