Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Операція України в Курській області: Зеленський вперше озвучив її конкретні цілі

Президент Володимир Зеленський заявив, що метою наступу українських Збройних сил на Курську область є створення буферної зони. Раніше глава держави пояснював операцію необхідністю захисту цивільного населення Сум від російських атак.

Про це Володимир Зеленський заявив 18 серпня у вечірньому зверненні. Український лідер вперше чітко висловився, яка ціль рейду ЗСУ в російський регіон.

"Зараз наше основне завдання в оборонних операціях загалом знищити якомога більше військового потенціалу Росії та провести максимальні контрнаступальні дії. Це і створення буферної зони на території агресора — наша операція в Курській області", — сказав він.

Зеленський також додав, що Сили оборони там "досягнули хороших і вкрай необхідних результатів".

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський 17 серпня заявив, що операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

За даними WSJ, російські сили передислокували кілька бригад неповного складу загальною чисельністю п'ять тисяч осіб з інших районів України до Курської області до середини тижня з 6 до 13 серпня.

Раніше The Economist повідомив, що для вторгнення української армії на територію Курської області було розглянуто кілька сценаріїв наступу на найслабкіші точки російської лінії: удар у Брянській області на півночі, удар у Курській області, комбінація цих двох ударів чи більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 09:53